دانستنی های سفر

7 غذای معروف سنتی و لذیذ بالی 🦉

سه ماده غذایی برنج - ماهی و سبزیجات ، بخش اصلی غذای مردم بالی هستند. 

ادویه‌جات تند زیادی چون فلفل قرمز و سبز، ادویه کاری و زنجبیل نیز طعم دهنده های اصلی غذاهای سنتی بالی هستند.

غذاهای محلی بالی با وجود طعم تندشان، بسیار لذیذ و خوشمزه‌ هستند. 

غذاهای بالی

مردم بالی، هم غذاهای خوشمزه و خاصی دارند هم دسر ها و شیرینی های بی نظیر که در سفرتان به این بهشت رویایی باید حتما آنها را امتحان کنید تا عاشقشان شوید. 

 

پایسانگ گورنگ یکی از دسرهای معروف بالی است که مواد اصلی تشکیل‌دهنده‌ی آن موز سرخ‌ شده، پودر نارگیل و شیره‌ی درخت نخل است. شما می‌توانید این دسر خوشمزه را در وعده ی صبحانه تان هم نوش جان کنید.

غذای ساته بالی

 

ساته یا ساتای جزو غذاهای معروف و پر طرفدار بالی است که  گوشت های به

سیخ کشیده شده میباشد و با سس تند سرو می شود.

گاهی در این غذا  از تکه های مرغ، گوشت بز، گوشت گوسفند، گاو، ماهی، توفو، تخم مرغ و یا مخلوط چرخ شده نیز استفاده میشود.

ساته ی پرطرفدار در بالی، ساته لیلیت است که از گوشت چرخ شده ی گاو، مرغ، ماهی و یا حتی از گوشت لاک پشت تهیه شده است. 

 

ناسی آیام و ناسی کامپور از غذاهایی مورد علاقه مردم بالی است. 

این غذای سنتی را میشود در اکثر غذا خوری های بالی پیدا کرد. این غذا از برنج سفید تشکیل شده که با مواد خوشمزه ی دیگری مانند babi buling یا betutu، در کنار مخلوط سبزیجات و مقدار اندکی sambal matah تند سرو می شود.

 

ببک نام یکی دیگر از غذاهای محبوب بالی می باشد.

این غذا در واقع یک مرغ یا اردک کامل است که با ادویه جات سنتی پر شده، در برگ های موز و در پوست تنه ی درخت موز پیچیده شده و در نهایت زیر آتش زغال دفن شده و در شش تا هفت ساعت پخته میشود. 

بعد از پخت برایتان گوشت لذیذی سرو میشود که به راحتی از استخوان جدا میشود و در دهانتان آب میشود.

ببک بالی

تاهو و تمپه بالی

تاهو و تمپه  از غذاهای پر طرفدار در بالی هستند که گاهی بعنوان میان وعده هم خورده میشوند. 

به طور کلی، گاهی در نقش غذای اصلی  و گاهی نیز در کنار غذای اصلی سرو می شوند.

این غذا که بسیار شبیه دلمه است از سویا تهیه میشود که  با مواد مختلف پر شده و سرخ می شوند.

 

 

 

 

لاوار از غذاهای سنتی بالی است.

این غذای لذیذ از گوشت های قطعه قطعه شده، سبزیجات، نارگیل رنده شده و ادویه های مختلف تهیه می شود.

این غذا باید بصورت تازه خورده شود، یعنی همان موقع که طبخ میشود خورده شود . 

 دو مدل لاوار وجود دارد: سفید و قرمز. که نوع سفید آن معمولا بدون گوشت تهیه میشود. 

لاوار بالی

یکی از مهم ترین غذاهای ملی بالی ناسی گورنگ می باشد.

ناسی گورنگ برنجی است که از قبل بخارپز شده و با ترکیبی از گوشت و سبزیجاتی چون:  تخم مرغ، گوشت گاو، مرغ، میگو، ماهی کولی، گوشت بره، خرچنگ، نخود سبز، پیاز، موسیر سرخ می شود.

در انتها سس سویای شیرین یا کچاپ و سس فلفل تند به آن اضافه میشود.

هنگام سرو نهایی این غذا،  برش های سیب زمینی یا خیار، کراکر ماهی یا میگو و ترشی مخلوط در ظرف قرار داده میشود و غذایی فوق العاده برایتان سرو میشود که با یک بار امتحان عاشقش میشوید.